08 septiembre 2006

SEGUIM RECORDANT


Orquestra De Picos Pardos al complert, sobre l'any 41-43, actuant a l'Hotel Oriente de Les Rambles de Barcelona, passo a nombrar als components d'esquerra a dreta, hi ha algún component que nomes he acoseguit el cognom, però fa bastants anys d'això.... Trombó de Bares: Josep Sendrós; Trompeta 1: Calabuch; Trompeta 2: Josep Jené; Saxo Alt, Clarinet i Violí: Ginesta; Saxo Alt i Clarinet: Emilio Gil; Saxo Tenor i Clarinet: el germà de l'Emilio, que no he esbrinat el nom. A la secció rítmica, Bateria: Rafel Bonnin; Piano: Ramón Callejas i com a Cantant i Guitarrista esporàdic: Pere.

Aquesta Orquestra es va formar l'any 1935 i va començar amb tant sols tres components, Rafel Bonnin com a Bateria, Josep Jené com a Trompeta i Modest Pedreny com a Saxo, Clarinet i Violí. Més endevant es transformà en una Orquestra com la que veïeu a la fotografia.

Per aquestes èpoques destacaven Orquestres com, Florida, Gran Casino, Windsor, Puertas, Típica Cubana, Gallardo y sus Cubanolas, Viance o Conjunto Carrasco, entre d'altres.

Al llibre DONDE LA CIUDAD CAMBIA SU NOMBRE de Francisco Candel, hi surt un apunt de la Orquestra De Picos Pardos.

Fixeu-vos en el material, la bateria ( una joia) amb bombo de 28", caixa i sense toms, a sobre del bombo hi ha una "Swingster Console" molt típica de l'època, on hi havia una sèrie d'estris de percussió. Evidentment només es contava amb un micròfon de ceràmica, que era per el cantant.

2 Comments:

Blogger Joan Rosquellas said...

Hola. Aquesta entrada al teu blog és de fa molts anys, però avui, per casualitat, l'he trobada. Em fa content tenir informació de la Orquestra De Picos Pardos, doncs, el vocalista era el mey pare, en Pere Rosquellas.
No sé si encara estàs interessat en això però si és així, puc facilitar-te més fotografies d'aquesta orquesta. Gràcies
jrosquellas@gmail.com

17:53  
Blogger SUSQUEDA54 said...

Hola blogger !
Amb l'ajuda del teu blog he fet una entrada de l'Orquestra de Picos Pardos al meu blog (Fotos de Cobles, Orquestres i Conjunts de Catalunya), citant la teva font, naturalment, i que et convido a veure: http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com.es/2013/09/orquestra-de-picos-pardos.html

13:35  

Publicar un comentario

<< Home

ContactosPensionesTiendasCampingPracticas